robscheepers.com
Over Rob Scheepers

OVER ROB SCHEEPERS

Na zijn cabaretdebuut in 2014 gebeurde er veel met Rob Scheepers, al zeg ik het zelf. Tournees verkochten uit, radio- en televisieoptredens volgden en zijn eerste landelijke tournee sloot hij af in een vol DeLaMar theater in Amsterdam. Na twee avondvullende cabaretprogramma’s waarmee hij door het hele land tourde én maar liefst vier nieuwjaarsconferences, elk traditioneel afgesloten met week lang uitverkochte zalen in het Parktheater Eindhoven, is het in 2020 tijd voor zijn derde cabaretprogramma GULZIG.

Over BEKANT:

In zijn nieuwe voorstelling ‘Bekant’ haalt Rob bewust alle glans af van dat wat het mooier maakt dan het in werkelijkheid is.

Kanten gordijntjes voor het raam? Meteen een stuk gezelliger. Kanten lingerie? Meteen een stuk spannender. Een potsierlijke kanten kraag om de nek? De status druipt er direct van af. Maar is dat terecht? Verhult kant niet de onderliggende lelijkheid? Is kant niet het welbekende laagje chroom op een pakketje schroot?

In ‘Bekant’ rekent Rob genadeloos af met een praalwereld vol influencers. Met Gucci zonnebrillen en Louis Vuitton poepzakjes. Met alle uiterlijke opsmuk die het innerlijke verdriet moet verbergen. Waarom willen we alles toch maar steeds mooier maken dan het is? Is het niet veel interessanter om de werkelijkheid te zien?

“De timing van Rob Scheepers - niet onbelangrijk bij cabaret - is perfect” / “vakkundig en snedig” (Eindhovens Dagblad)

"Met ‘Bekant’ zet rasverteller Scheepers een evenwichtige cabaretshow neer, met kop en staart, ver voorbij het tonpraten waar hij ooit groot in werd."


Rob is bekend van onder andere:

- 'De week in oneliners' op Radio Veronica, iedere vrijdag om 8:45 u

- Wekelijkse column in Eindhovens & Brabants Dagblad / BN de Stem

Ambassadeur stichting 'Ik begin'

Sinds 2017 ben ik betrokken bij ‘Stichting Ik Begin’. Een stichting die houvast en perspectief biedt aan iedereen die om welke reden dan ook vastloopt in het ‘normale’ leven. Niet door steeds terug te kijken, maar door de blik primair op de toekomst te richten. Door een doel te geven en af en toe een broodnodige schop onder de kont. En juist die visie spreekt mij enorm aan. Want wie niet begint, komt uiteindelijk ook nergens.

Met trots ben ik dan ook sinds 2020 ambassadeur van deze mooie club mensen!

Wil u meer weten over de stichting 'Ik Begin', of kunt u wellicht iets betekenen voor de Stichting, kijk dan voor meer informatie op https://www.ikbeginvenray.nl