Nieuws

STOP MET VERGELIJKEN!

Geplaatst op: 14 08 2017

 

Pfff. Ken je dat? Dat je het wereldwijde web op gaat om een schilder, stofzuiger of restaurant te zoeken en dat je door de dubieuze reviewsites het bos niet meer ziet? Ik ben er helemaal klaar mee. Zo plaatste ik laatst een review over een stofzuiger waar ik niet tevreden over was, maar die kwam nooit online omdat de website het te negatief vond. Da’s toch raar? Hoe bizar is het dat je je keuze laat afhangen van meningen van mensen die je helemaal niet kent? Het zoeken van een nieuwe linksbuiten voor PSV laten we over aan een scout, een restaurantrecensie aan een beroepsrecensent, waarom zou je dan wel een review voor een binnenschilder vertrouwen als die geschreven is door een consument die je helemaal niet kent?

Enfin. Het zit me nogal hoog, zoals je ziet. Gelukkig gaven m’n vrienden van Sigma Coatings mij de gelegenheid om m’n frustratie even lekker te uiten in een heuse online voorstelling! Hieronder een kleine preview, wil je m’n hele anti-review video zien, klik dan als de wiedeweerga door naar www.stopmetvergelijken.nl.

COLUMNIST BIJ WEEKBLAD PRIVÉ

Geplaatst op: 22 06 2017

Sinds deze week mag ik mij officieel columnist van weekblad Privé noemen. Ik treed bij het blad in de voetsporen van Jos Brink, André van Duin, Adèle Bloemendaal en Gordon. Een behoorlijk illuster rijtje dus.

In de column mag ik mijn visie geven over roddels en ontwikkelingen in de showbizzwereld, maar ook mijn gezinsleven of observaties van mijn omgeving kunnen centraal staan. ‘Als er maar wat te lachen valt voor de lezers’ liet hoofdredacteur Evert Santegoeds me weten. Wat dat betreft krijg ik vrij spel om te schrijven wat ik wil.

Overigens… wanneer je géén abonnement op de Privé hebt, of je komt nooit bij de kapper, dan hoef je mijn verhaaltjes niet te missen. Ze zullen voortaan iedere vrijdag ook op deze site terug te lezen zijn.

DE KRACHT VAN DE PREVIEW

Geplaatst op: 29 05 2017

De preview, een beproefd concept van theaters om in aanloop naar een nieuw theaterseizoen minder bekende voorstellingen uit hun aanbod aan een groot publiek te presenteren. Op een previewavond spelen meestal een zestal voorstellingen ieder een 15 minuten durende presentatie voor een volle en benieuwde zaal.

Nou heb ik dat hier in Brabant nooit nodig gehad. Dus ik kende het hele fenomeen eigenlijk niet eens. Maar nu mijn speelgebied zich steeds verder gaat uitbreiden krijg ik ook preview verzoekje.

Vorige week had ik er twee, een in Theater de Stoep in Spijkenisse, en een in Theater Spant! in Bussum. Twee voor mij volledig onbekende regio’s. En zo onbekend zij voor mij zijn, even zo onbekend ben ik voor de aanwezigen in de zaal.

 In Spijkenisse speelde ik samen met oa. René van Meurs, Tim Akkerman en wat toneel- en musicalgezelschappen. En het was tof. Heel tof. En heel prettig om te voelen dat mijn humor die hier in Brabant gretig aftrek vindt, ook buiten onze provincie prima gepruimd wordt.

Zelfde verhaal in Bussum. Ik was daar de enige cabaretier van de avond (tussen een soul band, Leonie Janssen en Oeloek), maar ook die avond voelde ik me helemaal thuis op het podium. Het publiek genoot en ook daar een vol applaus na afloop.

Resultaat, zowel de voorstelling in Spijkenisse als in Bussum waren de volgende dag binnen een paar uur uitverkocht. Sterker nog, er werd een wachtlijst aangelegd die zó snel volliep dat voor beide theaters inmiddels een extra datum gepland is…

En ik kan u zeggen dat ik daar héél, héél blij mee en trots op ben.

 

Rest van Nederland, ik kom eraan!

50.000 Twittervolgers!

Geplaatst op: 02 05 2017

50.000 volgers op Twitter. Dat is een heel Philips Stadion vol mensen die dagelijks mijn beslommeringen in de gaten houden. En ik weet wel dat er in het Philips Stadion slechts 35.000 mensen passen, maar ik ga er gemakshalve vanuit dat er in mijn twitterschare een behoorlijk aandeel fake-accounts zit die nog nooit 1 tweet van me bekeken hebben.

Maar desalniettemin, 50.000 volgers vond ik reden genoeg voor een feestje. Met jullie. Althans, met een deel van jullie. Ik organiseer daarom een Twitterfeestje met bier, bittergarnituur en veel humor. Met muziekjes en met bevriende humor-twitteraars. En jij kunt daarbij zijn! Stuur mij een twitterbericht voorzien van de hashtag #jaRobikwil, en misschien kies ik jou uit als 1 van mijn 50 gasten. Ben daarom zo origineel mogelijk in je aanmelding!

Wanneer en waar het is maak ik alleen bekend aan de 50 gasten. Dit om te voorkomen dat er straks 15.000 fake-accounts komen opdagen op mijn fuif.

Dus, wellicht tot binnenkort ergens!

EXTRA VOORSTELLING DI 20 DEC ‘UITGESCHEEPT’ IN DE SCHALM (VELDHOVEN)

Geplaatst op: 17 10 2016

Omdat de geboekte voorstellingen op 21 en 22 december in Veldhoven in no time waren uitverkocht, is er inmiddels een extra avond ingepland. Ook op dinsdag 20 december zal ik in theater de Schalm mijn oudejaarsconference ‘Uitgescheept’ spelen.

Kaartverkoop begint maandag 17 oktober. Ben er snel bij want vorig jaar was de extra voorstelling óók binnen een dag uitverkocht!

http://deschalm.com/programma/uitgescheept-rob-scheepers-extra-2/

SEIZOEN 2 PADOEM PATSSS VAN START

Geplaatst op: 17 10 2016

Afgelopen vrijdag was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Padoem Patsss op tv. Voor de mensen die het vorig jaar volledig gemist hebben, Padoem Patsss is dé oneliner show waarin 8 comedians op tourbeurten onder leiding van presentator Howard Komproe en drummer Cyril Directie de beste oneliners maken. Korte grappen met een sterke punch. De grappen kunnen flauw zijn, melig zelfs, maar ook hard of over het randje. Kortom voor iedereen wat wils.

Aan het programma werken mee de comedians René van Meurs, Riza Tisserand, Jordi vd Bovenkamp, Johan Kampman, Roel C Verburg, Bert Gabriëls, Pieter Jouke en natuurlijk ikzelf.

Vergeten te kijken? Hier kun je de aflevering van afgelopen vrijdag terug kijken.

Vanaf nu iedere vrijdag, 8 weken lang, 21:50, NPO3 BNN/VARA, PADOEM PATSSS DE ONELINER-SHOW

PADOEM PATSSS KOMT TERUG!

Geplaatst op: 07 10 2016

Padoem Patsss, het programma met de hoogste grap-dichtheid van Nederland komt weer terug! En dit jaar met maar liefst 8 afleveringen. Acht keer de beste, flauwste, meligste en hardste oneliners, gebracht door de enige échte oneliner-wizzards René van Meurs, Jordi vd Bovenkamp, Roel C Verburg, Riza Tisserant, Bert Gabriëls, Johan Kampman en Pieter Jouke dames en heren. En ik natuurlijk.

Opnames zijn inmiddels in volle gang en het wordt weer hilarisch kan ik u melden.

De uitzendingen zijn vanaf 14 oktober iedere vrijdag te zien om 21:30 uur op NPO3 bij BNN/VARA. Wil je een try-out of opname bijwonen? Kijk op www.padoempatsss.nl

EXTRA VOORSTELLINGEN ‘SCHROOT’

Geplaatst op: 04 06 2016

De volgende voorstellingen van ‘Schroot’ zijn extra bijgeboekt voor 2016:

Zo 12 juni 2016 Heeze ’t Perron www.tperron.nl
Vr 24 juni 2016 Zaltbommel De Poorterij www.de-poorterij.nl
Vr 2 sept 2016 Mariahout Openluchttheater www.oltm.nl
Vr 9 sept 2016 Luyksgestel De Hunnebergen www.hunnebergen.nl

ROB’S ‘WEEK IN ONELINERS’ BIJ RADIO VERONICA

Geplaatst op: 04 06 2016

Vanaf 1 april heeft Rob iedere vrijdagmiddag een item op radio Veronica. Het is een weekoverzicht in 7 scherpe, flauwe of knetterharde oneliners. Het zal te horen zijn rond de klok van 17:45 uur in het programma van Martijn Muijs. Rob en Martijn werkten al eerder samen bij Radio 538 én bij radio Veronica.

Met de Radio Veronica samenwerking komt er ook een einde aan de column die Rob de afgelopen 6 jaar bij Radio 8FM verzorgde.

De ‘Week in Oneliners’ zal ook op deze site én op de site van Radio Veronica terug te luisteren zijn.

SPEELLIJST 'UITGESCHEEPT' BIJNA COMPLEET

Geplaatst op: 04 06 2016

‘Wat is er nou lekkerder dan radicaal schoon schip maken? Alle onnodige ballast overboord gooien, en opnieuw beginnen. Vanaf de veilige kade kijkt Rob de in 2016 uitgescheepte vloot van failliete voetbalclubs en achterhaalde winkelformules na. Wuiven naar gevallen politici, en ons ontvallen wereldsterren.

Om vervolgens met de borst vooruit en de kop in de wind, het nieuwe jaar binnen te stappen. Met verse ideeën en bruisend van de energie. Heerlijk. Want de beste stuurlui staan nu eenmaal nog steeds aan wal…’

Met deze derde nieuwjaarsconference zal Rob vanaf november langs de diverse theaters in de regio trekken. Wees op tijd met bestellen want voor de voorgaande 2 edities was uiteindelijk geen kaart meer te krijgen.

Wil je er ook bij zijn? Bekijk de agenda!
Eerstvolgende optreden:

ma 19 aug
-