robscheepers.com
Columns
24 januari 2021

MOPPERMETROPOOL

Omdat het voor veel inwoners van Eindhoven wellicht ietwat onduidelijk is hoe laat welke actiegroep waar zondag protesteert, heb ik het hele programma uitgeschreven, zodat u niks hoeft te missen.
De dag begint om 14.00 uur in het Philips De Jongh Park met een protest van het Comité Anti Virus Impact Appèl (C.A.V.I.A), een belangenvereniging voor eigenaren van knaagdieren. Zij vinden dat ook zij na half negen ’s avonds het recht moeten hebben om buiten te wandelen met hun huisdier. Een vrijstelling die tot nu toe alleen geldt voor hondenbaasjes.

Honden-Wandel-Club ‘Gaat ie mee?’ reageerde allerminst uitgelaten op het plan van C.A.V.I.A., en organiseert derhalve een tegendemonstratie bij de naastgelegen hondenuitlaatstrook. Zij deelt gevulde poepzakjes uit aan voorbijgangers. De hondeneigenaren zullen daarbij stevig worden tegengewerkt door de toeterende Auto Tuning Vereniging ‘Spoiler Alert’.
Die voert daar actie onder het motto ‘Uitlaten voor iedereen’. Hoe dit protest precies afloopt, wil ‘Spoiler Alert’ nog niet verklappen. Wel is bekend dat de karavaan rond 15.00 uur in colonne richting het Stadhuisplein rijdt. Dat gebeurt onder passieve begeleiding van de politie die zo aandacht vraagt voor de erkenning van de status van essentieel beroep.
De politiemacht zal op het Stadhuisplein opgewacht worden door boze PSV-hooligans, die zich al tijden storen aan de trage renovatie aldaar. Fans zijn bang dat het plein in mei niet klaar is voor een mogelijke huldiging, en hebben aangekondigd om morgen een symbolisch handje te helpen. Alle losliggende bouwmaterialen en stenen op het Stadhuisplein zullen door de hooligans worden verzameld en vanaf een meter of 10 worden overhandigd aan de politie. De politie zal meteen daarna het plein schoonvegen, omdat vanaf 16.00 uur anti-islambeweging Pegida er speklapjes gaat bakken om zo te demonstreren tegen de islamisering van Nederland.
Moslim Unite Eindhoven heeft al aangekondigd op hetzelfde tijdstip een tegengeluid te laten horen. Ze mag dat echter niet doen in traditionele kledij, omdat dit volgens het tevens actievoerende ‘Eindhoven Kan Het’ en ‘Kick Out Zwarte Piet’ als een stigmatiserend carnavalskostuum kan worden opgevat. In plaats daarvan zal Moslim Unite demonstreren in de gebruikelijke jassen met bontkraag.
Omdat dat tegen het zere been is van ‘Bont voor dieren’, een organisatie die strijdt tegen dierenleed, zal ook deze club daar aanwezig zijn om te flyeren tegen onder andere het fokken van nertsen. Dit tot onvrede van de Brabantse nertsenfokkers die daarom morgen vanaf 18.00 uur met trekkers de binnenstad blokkeren, omdat ze vinden dat ze sneller financieel gecompenseerd moeten worden voor het ruimen van hun bedrijf.
De slachtoffers van de toeslagenaffaire vinden echter dat zij absoluut als eerste gecompenseerd dienen te worden en zullen op hetzelfde tijdstip met spandoeken actievoeren bij het kantoor van de belastingdienst.

Alle acties worden ondersteund door Burgerfront, omdat die in principe overal tegen is. Ten slotte is er de hele dag een grootse anti-coronamaatregelendemonstratie op het 18-Septemberplein. Niet om één specifieke reden, maar meer omdat dit clubje zin heeft in een potje knokken. Veel plezier allemaal zondag!

Terug naar het overzicht